csütörtök, január 06, 2005

Me'shell NdegéOcello - Plantation Lullabies ****
Maverick, oct 1993

1. Plantation Lullabies
2. I'm Diggin' You (Like an Old Soul Record)
3. If That's Your Boyfriend (He Wasn't Last Night)
4. Shoot'n up and Gett'n High
5. Dred Loc
6. Step into the Projects
7. Soul on Ice
8. Call Me
9. Outside Your Door
10. Picture Show
11. Sweet Love
12. Two Lonely Hearts (On the Subway)

Nemhiába játszotta Trevor az Elveszett kazetták címü részben, mert ez egy nagyon jó kis elfeledett lemez! Jó, persze, eleve marketing köcsögség (vagy pont megfelelö stratégia) egy ilyen karaktersort elöadói névnek hívni, tényleg, ez a Me'shell NdegéOcello név inkább valami titkos password, vagy adminjelszó: megjegyezhetetetlen ("jaja, valami cselló"), aztán miután megjegyzed, még a helyesírás is elég variábilis, tehát a filecserélök számára is jóformán levédett.

Me'Shellre emlékeztem, tudtam, hogy 1993-ban volt valami durranása, persze, jól össze is kevertem Dionne Farris-szel, aki az Arrested Developmentböl menekült, amikor Speech tirannizálni kezdte bandáját, aztán fel is oszlottak. Na. De itt Me'Shell NdegéOcelloról lenne szó, aki 1993-ban John Cougar Mellencamp-pel énekelte a régi Van Morrison számot, a Wild Night-ot, na, akkor megjegyeztük hogy 'cselló'. Aztán semmi más, logoff, one hit wonder.

Pedig a csaj profi basszista, és állati jó kis jazzes funkot nyom vagy miazistenez, lényeg, hogy Erykah Badu és Amanda Lear közti selymes hangon beszél jazzekre, pengeti a hangsúlyos basszgitárját, megváltja a világot, miközben a felsötested balról-jobbra majd vissza rángatózik. Betettem a DJtáskába.