péntek, április 01, 2005

Tosca - J.A.C ****
K7, may 2005

1. Rondo Acapricio
2. Heid Brühl
3. Superrob
4. John Lee Huber
5. Pyjama
6. The Big Sleep
7. Damentag
8. Naschkatze
9. Züri
10. Sala
11. Forte
12. No More Olives

Csakúgy, mint tegnap, Blumival ma is együtt meghallgattunk egy lemezt. A teljes log-ot itt találod. 3..2..1..start!

1. Sokat várok tőle, tudod, a Suzuki/Honey a kedvencem, és a Delhi meg jó szar volt... uristen, mekkorat lehetne betepni erre, azaz, a fókuszban a kendermag egyesület.... ez eddig kurvajó. nincs _semmi_ új az égvilágon. de néha a _semmi_újitás_ mégsem hat úgy, mint a tegnapi morcheebánál mondjuk

2. parducos teremterem... swing! jessz! ... zsötem-dzsezz, jól eltalált arányokkal, semmiből sincs sok. pont annyi amennyi.

3. disco dub... nekem ez a vokal nem jott be, nem eleg laza... ezt az aljas kontrázó reggae gitárt figyelem, meg ez a szólógitár se rossz... kicsit tul dzsesszes, az nekem nem feltetlenul pozitiv... dorfmeister feltalálta az elektrodorombot!!... semmi különösek a dalok eddig...

4. eddig! ez gyilkosbasszus... de ez nagyon nehéz és súlyos. megint a gitár állat benne... utazos zene ez a szam, latom a fakat elsuhanni... húúú. de ez nagyon pöpec. főleg az ajtócsapkodós effekt meg ez a sityutyuzós... szeretem az olyan dalokat amik tök tiszta kontúrral birnak, de valahol a háttérbe odarak valami kis effektet mint itt az ajtócsapkodás (vagy a stiffjazzben az ááá-dzsiggi-dzsiii) hú, ez kurvajózene... jujj FUVOLA!... eros vaz + kis effekt a szelen, 'nem tul sok hangjegy'... és a vokált meg sem dicsértük pedig...

5. pizsama, jó a cime... pyjama jam session... igen, ez dzsezz. igen. jó. jókis dzsezz, mint a cuica, vagy a .. izé.. big bang, olyan gőzmozdonyos dzsezz... ez rajta lesz a kislemezen, b-oldal... igen, olyan izé, köztesszám, tolok is közben egy Paleta de Cajeta nyalókát, kukoricaszirup meg kecsketej

6. zümm. az. tarantino? :-) ja. valaki rosszban santikal. szeretne bekerülni az új filmjébe zenének. csak az a baj, h azzal 20 évet kell várnia. te ez teljesen szokatlan lemez a toscától. igy a hatodik szám környékén: rengeteg vokál csomó dallam, hangszer. jót tettek neki a gyerekek. betepett elvis presley. vidám zene.
7. diszkóóóó !!! jooo igen, ez süti lesz. ah. el ne bassza, el ne bassza, a bassline zseniális. ebből lehet táncparkettsodró is. nem baszta el! és nem bassza el. fülig ér a szájam. Nőnap. Betépett Guváti Nőnapi Ünnepsége. A csávó angolul kérdezi, hoyg "kislány maga is guvátis? demegdugnám magátis" Guváti Diszkó Remix 2005. Csillagos tizes.

8. vegre egy szomoru... Igen, a torkos macska című. Kimegy éjjel vadászni, szomorkodva, kiül az ablakba nézi az esőt, aztán nyal egy kis tejet. Olyan ez... Ez se szomoru igazabol... Azért nagyon esős. Komoly is tudna lenni. Az előző túl vidám volt. Ha olyan környezetbe teszed, akkor felvágja mindenki az erét. Oda való. A Roadmovieba.

9. elvarazsolt dub... minimál varázsolós dubhouse... van benne valami szep szomoru vagyakozas... lehetne simán keverni arra a barna szinü lemezemre... digital jockey

10. ez hoszu lesz, talan megy valahova... huhh. már hidegen hagy. a 4, 7, 8 azok annyira jók voltak.. ez nekem olyan semmilyen... eléggé szkip trekk jellege van.

11. jó ez is, de már túl vagyunk a csúcsponton. túl hamar volt az a nőnap... ne fanyalogj mar... nem fanyalgok, jó ez is, de annyira hatásos volt az a pár track hogy teljesen kiütötte az érzőneuronjaimat. csak valami hiperübereléssel lehet újra ingerelni. mondjuk egy ilyen nyálas dallammal, mint ebben most van. annyira tiszta.

12. aranyhal/west balkán hétvégén kora délután, kávé sör újság.. gazellagaloppos dal... jo, nem veletlen, hogy ez utolso pruntyogos hamras nem a lemez elejen volt... aerobic végén a levezetőben is mindig vangelis megy, ez is kb olyan.

Meglepődtem, hogy ilyesmi jöhet még a bécsiektől, és el tudnak kapni még az öreg downtempo mesterek, de ez állati jó! Sipirc a boltba, ez egy nagyon jó kis lemez, három-négy igencsak karakteres, jó dallal és a többi se rossz. Én a nőnapos miatt fogom megvenni, amint megjelenik. CD-n, csövesen, hogy nyugodtan lehessen nyúzni.