hétfő, december 13, 2004

Maroon 5 - Songs About Jane *****
Octone, jun 2002

1.Harder to Breathe
2.This Love
3.Shiver
4.She Will BeLoved
5.Tangled
6.The Sun
7.Must Get Out
8.Sunday Morning
9.Secret
10.Through With You
11.Not Coming Home (Live)
12.Sweetest Goodbye

Tegnap bekattant az MTVt nézve, hogy Maroon 5. Hogy az már milyen lehet. Merthogy a slágereket ismerem már jól. Azok meg igenis slágerek a javából, a kölykök meg szimpatikusak, nem néznek ki annyira megcsináltnak, és a klipben is zsinóros a mikrofon. Nem nyúlhatok jobban mellé, mint egy véletlen meghallgatott Green Day-jel.

És megvettek, de kilóra. Ami a breakbeatben a gyorsított vicces mókushang, az a rockandrollban a cinnen ütött nyolcad, és bizony a srácok nem spórolnak vele, ütik lazán, tercelnek, ha kell, keménykednek, lazáznak, az ürge hangja hiperfenomális, a hangszereket pont úgy, pont annyit, és pont akkor használják, amikor kell, a nöcikék akkor subidubizzák bele az egy sort, amikor odakívánkoznak, ha kell ordít a hammond, ha olyan a fíling, akkor jazzeznek egy kicsit...

Komolyan, tíz évet fiatalodtam, vissza a Dave Matthews Band - REM - Counting Crows ködgépe köré. Abszolut nem bánom, hogy ez szól a lágerádióból, hogy tinilányok poszterezik szobájukat velük, hogy kétmillió példányt adnak el belöle. Azt hiszem, nyáron írtam s-nak, hogy a Szigeten pont ilyeneket láttam volna szívesen. Igazi, élö zenét. Nagyszínpad!

vagy kibr**ott nagy mágusok, hogy igy beszopom a marketingmaszlagot. de akkor is teljesítmény zéró életkedvröl húsz perc alatt villamoson bólogatós boldogságig felhozni. biciklin már biztosan tercelnék.