szombat, december 18, 2004

Karácsonyi Apuka - Szesöns 2
Koncz Zsuzsa - X (1977)

Az elözö, Gyerekjátékokos hatványokkal izgalmasabb volt. Zsuzsa és a Fonográf ekkoriban kezdett rögeszméssé válni, hogy a Mezögazdasági Téeszekben is eltenyészik majd a country muzsika (és ezzel bíztatást adva útjára indították a Bojtorján és 100Folkcelziusz zenekarok tájidegen retteneteit). Jöjjön akkor az ú.n. szakavatott kritika, huszonhét év trükkében.

A lemezen megtalálható a Széllel szemben címü örökbecsü, amiröl már nem lehet bört lehúzni, annyira széjjelrágott csont (vagy talán ha bebaszok mellé??), aztán a Simon Garfunkel sláger plagizálása, a Szárból a férj, aka Bordódi Kristóf, meg egy kis Shadowos-ös-Genesises induló, a Száz év, családon belüli vallomásnak mondott de valójában debilszöveges szücsjudit diszkó(Nem kérek áldást), negédes látomás(Az én világom), jellegtelen rakendroll(Nem lehetek azonos). Egyedül az utolsó dal tetszett(Mesél a Hold), merthogy az nem akar több lenni, mint ami: rövid egyperces, kedves kép.

Ez volt az az idö, amikor Szörényibródy talajt vesztett valahol a beatkorszak után. Szerencsére, pár éven belül mindketten megtalálták magukat, hogy aztán újra elveszítsék, ezúttal örökre. Ez a post pedig túl hosszú, ahhoz képest, mennyire feledhetö élményt nyújtott ez a bakelit.